Petja Lindströmille pronssia judon SM-kisoista

12.4.2014


Vastustaja Tatu Partanen
Vastustaja Tatu Partanen
Vastutaja Tatu Partanen
Vastutaja Tatu Partanen
Semifinaalivastustaja Eetu Laamanen
Semifinaalivastustaja Eetu Laamanen
Semifinaalivastustaja Eetu Laamanen
Semifinaalivastustaja Eetu Laamanen
Pronssiottelu vastustaja Otto Simola
Pronssiottelu vastustaja Otto Simola
Palkintojenjako
Palkintojenjako

Judon SM-kisat oteltiin Helsingissä 12.-13.4. Arashia edustivat Petja Lindström M-73 ja Niklas Hurmerinta M-81.

 

Ohessa Petjan ja Niken ottelukaaviot.

Kisaraportti/Petja Lindström

Kisat oteltiin Vantaalla Tikkurilan Urheilutalolla. Sarjassa miehet alle 73kg oli 14 ottelijaa. Ensimmäiseen otteluun vastaan asettui tuttu vastustaja Vantaan Jukaran Tatu Partanen (1.dan). Olemme Tatun kanssa otelleet samassa sarjassa junioreista lähtien ja käymme nykyään samoissa harjoituksissa viikoittain. Ottelusta tulikin odotusten mukaisesti tasainen, eikä pistesuorituksia nähty. Molemmilla oli tosin hyviä ratkaisun paikkoja, mutta pisteitä niistä ei tullut. Minulla oli muutamankin kerran erinomainen mahdollisuus ratkaista ottelu matossa kuristuksella ja käsilukolla, mutta Tatu pääsi molemmista tilanteista lopulta karkuun. Ottelu ratkesi lopulta varoituksilla. Molemmat saiva yhden varoituksen ottelualueelta yliastumisesta. Tatu sai lisäksi toisen varoituksen väärästä käsiotteesta, joka myös ratkaisi täysiaikaisen ottelun minun edukseni.

Toisessa ottelussa vastutajani oli Raision Ryhtiä edustava Konstantin Bulgakov (1.kyu). Hallitsin ottelua alussa mainiosti ja sain heitettyä vastustajaa käsivarsiheitolla kolmesti yokon (5. pistettä) arvoisesti ja kerran wazarin (7 pistettä) arvoisesti. Matsi venyi täysiaikaiseksi ja sain lopulta selkeän pistevoiton.

Semifinaalissa vastassa oli myös hyvin tuttu kilpakumppani Tampereen Judon Eetu Laamanen. Laamanen oli sarjan ennakkosuosikki ja voittoon olisi tarvittu täydellinen onnistuminen. Laamanen sai kuitenkin heitettyä minua yokon arvoisesti, kun ottelua  oli kulunut vajaat kaksi minuuttia. Puolustin heittoa seuranneen mattotilanteen hieman huolimattomasti ja Laamanen sai minusta sidonnan, joka piti loppuun asti. Näin Laamanen eteni finaalin ja minulla oli edessä pronssiottelu. Laamanen voitti lopulta koko sarjan selkeästi.

Pronssiottelussa vastassani oli Lahden Judoseuran Otto Simola (1. kuy). En ollut ennen otellut Simolaa vastaan, mutta olin luottavaisin mielin otteluun mennessäni. Ottelu lähti hyvin liikkeelle ja sain heti ensimmäisestä aloituksesta wazarin arvoisen suorituksen käsivarsiheitolla. Tämän jälkeen hallitsin ottelua ja Simola sai kaksi rangaistusta toisen passsiivisuudesta ja toisen yliastumisesta. Reilun minuutin kohdalla ratkaisin ottelun ipponin arvoisella käsivarsiheitolla ja voitin pronssia.

Semifinaalin pettymystä lukuunottamatta olen tyytyväinen viikonlopun kisoihin. Edellisestä kisoistani oli ehtinyt kulua jo vuosi ja siihen nähden otteleminen sujui hyvin. Mitali oli minulle yhteensä seitsemäs SM-mitali aikuisten tasolla. Olen tyytyväinen pronssiin, sillä parina viime vuotena olen jäänyt ilman SM-mitalia. Tästä on hyvä jatkaa kohti toukokuun Pohjoismaiden mestaruuskilpailuja, joista tavoitteena on myös mitali.   

Niken kisaraportti

Niklas Hurmerinta otteli SM-kisojen suurimassa sarjassa M-81, jossa oli kaikkiaan 17 ottelijaa. Vaikka kunto ei ollut paras mahdollinen oli motivaatio kuitenkin korkealla. Ensimmäinen ottelu oli J. Koivostioa vastaan Iisalmen judoseurasta. Otetaistelu oli vilkas ja heittoyrityksiä löytyi molemmilta osapuolilta. Ottelu päättyi Koiviston voittoon hänen onnistuttuaan ottamaan mattotilanteessa sidonnan. Niklaksen toinen ottelu oli V. Rantalaa vastaan Porin judoseura Fudoshinista. Hurmerinnan heittoyrityksistä ja blokkauksista huolimatta onnistui Rantala löytämään heittopaikan ottelun kolmannella minuutilla ja vei voiton. Hurmerinnan panostus ei riittänyt SM-kisoissa sijoituksille.

Liitteet