Kuntojudo

Judo kehittää tasapuolisesti kestävyyttä, voimaa, nopeutta, notkeutta sekä tasapainoa ja ketteryyttä. Judon yhtenä tavoitteena on, että mieli saisi hallitakseen mahdollisimman hyväkuntoisen kehon. Judossa on lukematon määrä erilaisia tekniikoita. Jokainen löytää varmasti itselleen parhaiten sopivan "judotyylin". Sillä ei ole väliä oletko pitkä, pätkä, lihava tai laiha. Judo sopii kaikille kuntourheilunmuodoksi ikään, kokoon ja sukupuoleen katsomatta.

Kuntojudon harjoittelun tavoitteena on fyysisen ja psyykkisen kunnon kohottaminen ja ylläpitäminen sekä liikunnasta nauttiminen. Harjoitteluun ei sisälly kilpailullisia tavoitteita. Harjoittelussa jokainen määrittelee omat tavoitteensa ja harjoittelee omien edellytystensä puitteissa. Muutoin harjoittelu noudattaa perinteisen judoharjoituksen kulkua ja periaatteita, joihin kuuluu mm. lajille perinteinen käyttäytyminen harjoitussalissa. Ikääntyneiden kuntoilijoiden harjoittelussa huomioidaan erityisesti kuormitustason ja harjoitteiden sopivuus, esim. heittoja voidaan tehdä polviasennosta. Yleiskunnon lisäksi kuntojudo kehittää liikkuvuutta, koordinaatiota ja tasapainoa.

Kuntojudo sopii kaikille, jotka haluavat harrastaa lajia kuntoilumielessä ja kehittää itseään sen avulla fyysisesti ja psyykkisesti. Se sopii myös ikääntyneille kuntoilun harrastajille.  Kuntojudoa voi harrastaa myös jonkin toisen liikuntalajin ohessa kehittämään peruskuntoa, liikkuvuutta, notkeutta ja koordinaatiota.