Peruskurssi

 

Peruskurssi

Judon aloittamiselle jokainen ikä on sopiva. Peruskurssin tärkeinpänä tavoitteena on opetella käytöstapoja ja toisen kunnioittamisen periaatetta. Mitä nuorempana judo harjoittelu aloitetaan sen paremmat mahdollisuudet on elinikäisen oppimisen aikana omaksua vaikeatkin tekniikat niin, että ne ovat mahdollisimman luontevia. Itsensä hallitseva ja judon periaatteet tunteva judoka on henkisesti ja fyysisesti vahva myös judotatamin ulkopuolella.

Peruskurssin tarkoituksena on luoda tukeva pohja myöhemmin jatkokurssilla ja muissa harjoitusryhmissä jatkuvalle judoharrastukselle. Tavoitteena on myös fyysisen kunnon ja henkisen vireyden kohottaminen.

Peruskurssin ensimmäisillä tunneilla keskitytään judoon liittyvien käytöstapojen ja ukemin eli kaatumisen harjoitteluun. Myöhemmässä vaiheessa harjoittelu painottuu enemmän muutamien keskeisten heitto- ja hallintatekniikoiden opiskelu.

Ohjeet natsojen kiinnittämiseen

Kun uusi vyö on saatu, siihen ommellaan yksi punainen, n. 1 cm levyinen nauha 5 cm päähän vyön päästä vyön kumpaankin päähän. Jos vyön päässä on jokin valmistajan merkki, nauhat ommellaan merkin yläpuolelle 1 cm  niin, että vyön molemmissa päissä nauhat ovat yhtä kaukana vyön päästä. Seuraavat nauhat ommellaan nauhan leveyden verran edellisen perään edeten vyön keskikohtaa kohti. Nauhat on ommeltava tukevasti, jotta ne eivät irtoa harjoituksissa.

 

Ensimmäinen natsa ommellaan vyöhön, kun vyö saadaan. Toinen natsa ensimmäisen natsakokeen jälkeen jne. Eli ensimmäisen natsakokeen jälkeen vyössä on kaksi natsaa kummassakin päässä.

Vyön solmiminen

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.