Petja Lindströmille pronssia Espoosta

20.5.2012

Petja Lindström otti pronssia kansainvälisessä opiskelijoiden urheilukilpailussa Espoossa.
Petja Lindström otti pronssia kansainvälisessä opiskelijoiden urheilukilpailussa Espoossa.

Loviisan judoseura Arashia edustava Petja Lindström otteli pronssille Espoon Sell Games –kilpailussa viikonloppuna. SELL Student Games on kansainvälinen urheilutapahtuma, jossa on mukana 14 eri urheilulajia. Kisat järjestetään nimen mukaisesti vuorovuosina Suomessa, Eestissä, Latviassa ja Liettuassa. Tänä vuonna kisat järjestettiin Suomessa ja judokilpailut käytiin Matinkylän koululla lauantaina 19.5. Tapahtumaan osallistui yli 1500 urheilijaa, joista judokoita oli reilut sata kahdeksasta eri maasta. Lindströmin sarja miehet alle 73kg oli 18 osallistujaa.


Lindström pääsi ensimmäisen kierroksen vapaavuorolla ja ensimmäiseen otteluun vastaan asettui Saksan Stephan Erb. Lindström voitti ottelun alle kymmenessä sekunnissa ipponilla käsivarsiheitolla ja sai näin hyvän avauksen kisoihin.
Toisessa ottelussa, jossa oteltiin semifinaalipaikasta, vastus koveni selvästi. Vastaan tuli Liettuan Maidoroba Arturas. Ottelu eteni tasalukemissa aina jatkoajalle asti, kunnes vastustaja onnistui yllättämään yokon arvoisella heitolla ja eteni semifinaaliin. Lindströn pääsi kuitenkin jatkamaan otteluita ja seuraavassa ottelussa Liettuan Paulius Kvietkaukasta vastaan oli panoksena pääsy pronssiotteluun. Lindström sai heti ottelun alkupuolella erinomaisen heittopaikan ja tuloksena oli ipponvoitto käsivarsikiepillä.

Tiukka taisto mitalista

Pronssiottelussa vastassa oli Latvian Denis Aniscenko. Lindström sai ottelun alussa rakennettua useita hyviä heittopaikkoja ja johti ottelun puolessa välissä neljän yokon turvin. Ottelu meni kuitenkin tiukaksi loppua kohden, sillä vastustaja lisäsi vauhtia ja onnistui saamaan Lindströmille kaksi rangaistusta.
- Lopussa en voinut enää ottaa rangaistuksia, muuten ottelu olisi kääntynyt latvialaisen hyväksi, mutta onneksi johtoni kesti loppuun asti ja sain palkinnoksi pronssia, kertaa Lindström.

Kuumetta vielä torstaina

Kisat oli hyvä avaus loukkantumisesta johtuneen pitkän tauon jälkeen.
- Otteleminen tuntui hyvältä, vaikka kunto ei vielä ollut paras mahdollinen. Olin vielä torstaina kuumeessa ja osallistumiseni kisoihin oli perjantaihin asti epävarmaa. Pääsin kuitenkin ottelemaan, mutta etenkin täysiaikaisissa otteluissa sairastelu vaati veronsa. Kuntoon nähden ottelut onnistuivat hyvin ja tästä on hyvä jatkaa harjoittelua kohti syksyn kilpailuja, analysoi Lindström.