Aloita Judo

Tervetuloa mukaan iloisen ja kehittävän liikuntaharrastuksen pariin!

Tähtiseurana Arashi tarjoaa laadukasta toimintaa koulutettujen ohjaajien vetämänä kaikenikäisille harrastajille.

 

KEVÄTKAUDEN HARJOITUKSET ALKAVAT 9.1.2023

Judo sopii lajina kaikenikäisille ja jokainen uusi harrastaja löytää varmasti judosta itselleen sopivan harrastusmuodon.

Judoharrastuksen aloittaminen Arashissa tapahtuu osallistumalla syksyisin alkaville kursseillemme, mukaan pääsee myös kesken kauden.

Tähtiseurana Arashi tarjoaa laadukasta toimintaa koulutettujen ohjaajien vetämänä kaikenikäisille harrastajille.


SYYSKAUSI 2022 - KEVÄTKAUSI 2023

 

Seuraamme Korona tilannetta tarkasti ja muistathan ettei kipeänä tulla salille.

 

Salille tullessa muista hygieniasäännöt.

 

Voit tulla suoraan harjoituksiin tutustumaan lajiin, ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Kun olet päättänyt, että aloitat judon harrastamisen löydät ohjeet Suomisport-palvelun kautta tapahtumaan ilmoittautumiseen ja maksaamiseen täältä.

 

Lisätietoa: Niklas Hurmerinta, puheenjohtaja(at)arashi.fi , 050-3669444

 

TERVETULOA HARJOITTELEMAAN JUDOA TÄHTISEURASSA!

 


Mukaan pääsee myös kesken kauden.

 

Katso harjoitusajat harjoituskalenterista


 

PERHEJUDO 1-4 vuotiaille aikuisen kanssa

 

Perhejudossa pääosassa ei vielä ole judo, vaan iloinen yhdessä toimiminen ja motoristen perustaitojen opettelu sekä siinä ohessa mukana olevien aikuisten kunnon kohottaminen! Kurssin tavoitteena on kehittää yhteistyötaitoja ja kykyä toimia ryhmässä, oppia joitakin taitoliikkeitä
(esim. kuperkeikkoja), oppia turvallista kaatumista, kehittää esineen käsittelytaitoja, kehittää kehon tuntemusta ja erilaisten käsitteiden ymmärtämistä (esim. kovaa-hiljaa, ylhäällä-alhaalla). Kaikkea tätä opetellaan erilaisten pelien, leikkien ja kisailujen avulla. Siinä leikkiessä jalostuvat monet ehkä tulevalle judoharrastuksellekin tärkeät ominaisuudet. Lisäksi kurssi tarjoaa aikuisille mukavan tilaisuuden touhuta yhdessä lasten kanssa ja samalla nostaa omaa kuntoa. Ilmoita lapsi kurssilaiseksi.

 

MUKSUJUDO 5-7 vuotiaille

 

Judon aloittamiselle jokainen ikä on sopiva. Joissakin seuroissa judoa opetetaan jo 4-vuotiaille. Tärkeintä on opetella käytöstapoja ja toisen kunnioittamisen periaatetta. Mitä nuorempana aloittaa sen paremmat mahdollisuudet on elinikäisen oppimisen aikana omaksua vaikeatkin tekniikat niin, että ne ovat mahdollisimman luontevia. Itsensä hallitseva ja judon periaatteet tunteva judoka on henkisesti ja fyysisesti vahva myös judotatamin ulkopuolella. Aivan pienimmät opettelevat judoa luonnollisesti leikin varjolla. Iän karttumisen myötä opetellaan vaikeampia asioita.

Arashissa muksujudossa harjoittelevat 5-7 vuotiaat lapset. Muksujudossa harjoitukset ovat kaksi kertaa viikossa ja harjoituksissa pääpaino on peleissä ja leikeissä sekä erilaisissa ketteryysliikkeissä, jotka kehittävät kehon hallintaa sekä ryhmässä toimimisen taitoja. Muksujudossa opetellaan myös judon perusasioita, kuten ukemin l. kaatumisen tekemistä oikein sekä taitojen edelleen karttuessa helpoimpia sidontoja ja judoheittoja.

 

JUDON PERUSKURSSI lapsille ja nuorille sekä aikuisille

 

Lasten ja nuorten peruskurssi on tarkoitettu 7–15 vuotiaille lapsille ja nuorille sekä myös aikuisille. Harjoitusryhmien muodostamisessa huomioidaan eri ikäkausien mukanaan tuomat erot lasten ja nuorten kehitysasteessa siten, että nuorimmat harjoittelevat omassa ryhmässään ja varttuneemmat omassa ryhmässään. Peruskurssin ohjaajina toimivat kokeneet ja koulutetut judo-ohjaajamme.

Peruskurssilla opitaan nimensä mukaisesti judon perustekniikoita kuten oikea kaatumista l. ukemeja sekä erilaisia heittoja ja sidontoja. Perustekniikoiden opettelun lisäksi harjoituksissa huomioidaan myös lasten ja nuorten perusliikuntataitojen sekä ryhmätaitojen kehittäminen. Esimerkiksi erilaiset ketteryysliikkeet, pelit ja leikit sekä judon perustekniikoiden soveltava opettelu kehittävät näitä taitoja. Judotekniikoiden opettelussa edetään huomioiden myös mahdolliset yksilölliset erot oppimisessa niin, että jokainen peruskurssilainen omaa kurssin päättyessä valmiudet keltaisen vyön (5 kyu) vyökoetta varten.

 

JATKOKURSSI nuorille ja aikuisille

 

Peruskurssin suorittaneet siirtyvät harjoittelemaan jatkokurssille.

 

FITJUDO (alkaa 3.10.)

 

FitJudo on lajisovellus ja harjoittelumuoto, jossa hyödynnetään judon liikekieltä ja tekniikoita sekä lihaskuntoharjoitteita kehon liikkuvuuden, tasapainon ja voiman kehittämisessä. Aiempaa judokokemusta ei tarvita, vaan utelias ja ennakkoluuloton asenne sekä joustava asu riittävät lempeään liikkeeseen. Yksilölliset tarpeet, kunto ja lähtötaso huomioidaan harjoituksissa. FitJudo ei sisällä heittoja, joten se sopii harjoittelumuodoksi kaikille iästä, kunnosta tai fyysisistä rajoitteista huolimatta.

FitJudon avulla opit tuntemaan kehoasi ja arvostamaan sitä. Saat kokea liikunnan iloa osaavan ohjaajan opastuksella, yhdessä erilaisten ihmisten kanssa. FitJudo tarjoaa myös mahdollisuuksia pysähtyä, kuunnella itseään, rauhoittua ja vahvistaa kokonaisvaltaisesti hyvinvointia.

Harjoitukset toteutetaan pääosin itsenäisesti ja omaa kehoa hyödyntäen. FitJudo sopii myös monen liikunta- ja urheilulajin oheislajiksi, koska sen tavoitteena on edistää lihaksiston kykyä tukea hallittua liikettä ja laajentaa liikeratoja omaa kehoa kuunnellen.

 

Liittyminen jäseneksi ja maksut (täältä).