Aloita Judo

Tervetuloa mukaan iloisen ja kehittävän liikuntaharrastuksen pariin!

Tähtiseurana Arashi tarjoaa laadukasta toimintaa koulutettujen ohjaajien vetämänä kaikenikäisille harrastajille.

 

SYYSKAUDEN HARJOITUKSET ALKAVAT 4.9.2023

Judo sopii lajina kaikenikäisille ja jokainen uusi harrastaja löytää varmasti judosta itselleen sopivan harrastusmuodon.

Judoharrastuksen aloittaminen Arashissa tapahtuu osallistumalla syksyisin alkaville kursseillemme, mukaan pääsee myös kesken kauden.

Tähtiseurana Arashi tarjoaa laadukasta toimintaa koulutettujen ohjaajien vetämänä kaikenikäisille harrastajille.


SYYSKAUSI 2023 - KEVÄTKAUSI 2024

 

Salille tullessa muista hygieniasäännöt.

 

Voit tulla suoraan harjoituksiin tutustumaan lajiin, ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Kun olet päättänyt, että aloitat judon harrastamisen saat ohjeet ohjaajilta.

 

Lisätietoa: Niklas Hurmerinta, puheenjohtaja(at)arashi.fi , 050-3669444

 

TERVETULOA HARJOITTELEMAAN JUDOA TÄHTISEURASSA!

 


Mukaan pääsee myös kesken kauden.

 

RYHMÄT:


 

PERHEMUKSUT 1-7 vuotiaille aikuisen kanssa
 

Judon aloittamiselle jokainen ikä on sopiva. Perhejudossa pääosassa ei vielä ole judo, vaan iloinen yhdessä toimiminen ja motoristen perustaitojen opettelu sekä siinä ohessa mukana olevien aikuisten kunnon kohottaminen! Kurssin tavoitteena on kehittää yhteistyötaitoja ja kykyä toimia ryhmässä, oppia joitakin taitoliikkeitä (esim. kuperkeikkoja), oppia turvallista kaatumista, kehittää esineen käsittelytaitoja, kehittää kehon tuntemusta ja erilaisten käsitteiden ymmärtämistä (esim. kovaa-hiljaa, ylhäällä-alhaalla). Kaikkea tätä opetellaan erilaisten pelien, leikkien ja kisailujen avulla. Siinä leikkiessä jalostuvat monet ehkä tulevalle judoharrastuksellekin tärkeät ominaisuudet. Tärkeintä on opetella käytöstapoja ja toisen kunnioittamisen periaatetta. Mitä nuorempana aloittaa sen paremmat mahdollisuudet on elinikäisen oppimisen aikana omaksua vaikeatkin tekniikat niin, että ne ovat mahdollisimman luontevia. Itsensä hallitseva ja judon periaatteet tunteva judoka on henkisesti ja fyysisesti vahva myös judotatamin ulkopuolella. Lisäksi kurssi tarjoaa aikuisille mukavan tilaisuuden touhuta yhdessä lasten kanssa ja samalla nostaa omaa kuntoa. Ilmoita lapsi kurssilaiseksi. Alle 5 vuotiaat aina aikuisen kanssa.

 

JUDON PERUSKURSSI lapsille, nuorille sekä aikuisille

 

Lasten, nuorten ja aikuisten peruskurssi on tarkoitettu 7–vuotta täyttäneille. Harjoituksissa huomioidaan eri ikäkausien mukanaan tuomat erot lasten ja nuorten kehitysasteessa.

Peruskurssilla opitaan nimensä mukaisesti judon perustekniikoita kuten oikea kaatumista eli ukemeja sekä erilaisia heittoja ja sidontoja. Perustekniikoiden opettelun lisäksi harjoituksissa huomioidaan myös lasten ja nuorten perusliikuntataitojen sekä ryhmätaitojen kehittäminen.   Esimerkiksi erilaiset ketteryysliikkeet, pelit ja leikit sekä judon perustekniikoiden soveltava opettelu kehittävät näitä taitoja ja aikuisilla ylläpitävät tai jopa kehittävät liikkuvuutta. Aikuisille perustaidot ovat samat, vaikkakin kehitystahti on yleensä nopeampaa ja aikuiset pystyvät edetä jatkokurssille lapsia nopeammin. Judotekniikoiden opettelussa edetään huomioiden myös mahdolliset yksilölliset erot oppimisessa niin, että jokainen peruskurssilainen omaa kurssin päättyessä valmiudet keltaisen vyön (5 kyu) vyökoetta varten.

 

JATKOKURSSIT nuorille ja aikuisille

 

Peruskurssin suorittaneet siirtyvät harjoittelemaan vaativampia tekniikoita jatkokurssille ja jatkamaan judouransa kohti tummempia vöitä.

 

FITJUDO
 

FitJudo on lajisovellus ja harjoittelumuoto, jossa hyödynnetään judon liikekieltä ja tekniikoita sekä lihaskuntoharjoitteita kehon liikkuvuuden, tasapainon ja voiman kehittämisessä. Aiempaa judokokemusta ei tarvita, vaan utelias ja ennakkoluuloton asenne sekä joustava asu riittävät lempeään liikkeeseen. Yksilölliset tarpeet, kunto ja lähtötaso huomioidaan harjoituksissa. FitJudo ei sisällä heittoja, joten se sopii harjoittelumuodoksi kaikille iästä, kunnosta tai fyysisistä rajoitteista huolimatta.

FitJudon avulla opit tuntemaan kehoasi ja arvostamaan sitä. Saat kokea liikunnan iloa osaavan ohjaajan opastuksella, yhdessä erilaisten ihmisten kanssa. FitJudo tarjoaa myös mahdollisuuksia pysähtyä, kuunnella itseään, rauhoittua ja vahvistaa kokonaisvaltaisesti hyvinvointia.

Harjoitukset toteutetaan pääosin itsenäisesti ja omaa kehoa hyödyntäen, mutta on myös harjoitteita jota suoritetaan parin kanssa. FitJudo sopii myös monen liikunta- ja urheilulajin oheislajiksi, koska sen tavoitteena on edistää lihaksiston kykyä tukea hallittua liikettä ja laajentaa liikeratoja omaa kehoa kuunnellen.

 

HINNASTO SYKSY 2023 – KEVÄT 2024

 

Maksu

Jäsenmaksu              

90,- €

Harjoitusmaksu

90,- €

Graduointimaksu

30,- €

Judopassi

45,- €

Kannatusjäsenmaksu, yksityiset ja yritykset200,-€

 

Hinnat eivät sisällä Judoliiton lisenssimaksua.
Judoliiton lisenssi on pakollinen perus- ja jatkokurssilla.

Lisätietoa täältä

 

Judon lisenssikausi 2023-2024

Judoliiton lisenssituotteet otetaan käyttöön elokuun 1. Lisenssit myydään tutusti Suomisportissa, josta löytyy kaikki liittolisenssit ja lisäturvavakuutus. Liiton lisenssit sisältävät liiton palvelut ja siihen liittyvät vakuutukset OP Pohjolalta.

Lisenssikausi alkaa 1.8.2023 ja päättyy 31.7.2024

Lisenssi HintaVakuutusturva
Alle 7-vuotiaat55 €5000 €
Alle 18-vuotiaat95 €5000 €
Yli 18-vuotiaat120 €5000 €

 

Lisenssi puoleksi vuodeksi         

 1.8.2023 - 31.1.2024 tai 1.2.2024 - 31.7.2024
Alle 7-vuotiaat35 €5000 €
Yli 7-vuotiaat65 €5000 €
Tatamille palaavat40 €

Ei sisällä Judoliiton vakuutusta eikä liiton palveluita. Lisenssin voivat ostaa vain judoon takaisin palaavat aikuiset, jotka käyvät harjoittelemassa hyvin epäsäännöllisesti tai lyhyt aikaiset FitJudo tyyliset projektiluontoiset ryhmät ja kurssit, sekä muut ei judoa harrastavat judoseuran toimihenkilöt.

Lisäturva270€Nostaa vakuutusturvaa 10 000 eurolla