Hopeaa ja pronssia Hämeenlinna Shiaista 13.4.

14.4.2013

Nikke hopeaa
Nikke hopeaa

Nikelle hopeaa ja Jesselle pronssia Hämeenlinna Shiaista

Viikonloppuna järjestettiin 44. Hämeenlinna-shiai kisat. 400 osallistujien joukossa oli myös Jesse Orava ja Niklas Hurmerinta Loviisan seudun Judoseura Arashista.

Orava otteli sarjassa BP-73 ja ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli Saku Inget Hämeenlinnan judoseurasta. Jesse Orava ei ehtinyt montaa sekuntia otella, kun Saku Inget voitti komealla käsiheitolla. Toisessa ottelussa vastassa oli Konsta Hänninen Pikadonista, Orava oli huomattavasti valppaampi, mutta otteluajan tullessa täyteen Hänninen oli napannut eniten pisteitä voittaen matsin 7-0. Oravan kolmannessa ottelussa vastassa oli Jukka Tikkanen Hämeenlinnan Judoseurasta. Ottelu oli melkein yhtä nopea kuin ensimmäinen, mutta nyt Orava vei voiton pistein 10-0. Oravan neljäs ja viimeinen matsi oli Seinäjoen Judoseuran Teemu Harjua vastaan. Reilun minuutin jälkeen Orava selätti vastustajansa vieden voiton 10-0 ja varmistaen pronssimitalin.
Niklas Hurmerinnan oli tarkoitus lopettaa kilpailukausi SM-kilpailuihin, mutta kilpailunälkä oli vielä liian suuri. Hurmerinta otteli sarjassa M-81 ja ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli Mattias Koivumaa Hämeenlinnan Judoseurasta. Ottelu lähti hyvin käyntiin, mutta vajaan puolen minuutin jälkeen tuomari tulkitsi Koivumaan tarttuneen pystytilanteessa Hurmerinnan jalasta kiinni ja hänet diskattiin.
Toisessa ottelussa vastaan tuli Tommi Vehviläinen Darmakaista. Ottelu oli vilkas ja molemmilla ottelijoilla oli sekä hyviä yrityksiä että hyviä tilanteita. Hurmerinta onnistui vielä ottelun viimeisillä sekunnilla varmistamaan otteluvoiton täysin pistein 10-0. Semifinaalissa vastaan tuli Riku Merisaari Raision Ryhdistä. Tämäkin ottelu oli liikkuva ja vilkas Hurmerinnan vieden voiton juji-gatame-käsilukolla 10-0. Finaalissa vastassa oli kokenut kilpailija Marko Hiltunen Waseda-Clubista. Ottelu lähti ripeästi liikkeelle ja Hiltunen onnistui saamaan yuko (5p) arvoisen heittopisteen. Loput otteluajasta Hurmerinta yritti löytää heittopaikkoja mutta Hiltunen onnistui blokkaamaan ja väistämään yritykset voittaen ottelun 5-0. Hiltunen voitti näin M-81 ja myöhemmin senioriluokan SM-80.

Tulokset täältä