Mitalisadetta Porvoon Junnu Cupista

13.5.2014
Arashilaisille 3 hopeaa ja 5 pronssia.

Äitienpäivänä pidettiin Junnu Cup II judokilpailu Porvoossa. Melkein 300 junnun joukosta Loviisan seudun judoseuraa Arashia edusti reippaasti 14 junnua.

 

Arashista ensimmäisenä ottelemaan pääsi Eetu Niemi, joka otteli kilpailun kevyimmissä sarjassa PA11-24,2. Ensimmäinen ottelu oli tiukka mutta tällä kertaa vastustaja vei täyden otteluajan jälkeen voiton yukolla (5-0). Häviön jälkeen Niemi otteli keräilyssä hienosti voittaen ensin sidonnalla ja seuraavan ottelun hienolla O-soto-gari jalkaheitolla. Pronssia tuli ansaitusti voitettu.

 

Sarjassa PA11-48,9 otteli Tuomas Inkilä joka ensimmäiseen otteluunsa lähti liian innokkaana matkaan ja vastustaja voitti hänet jalkaheitolla. Toisessa ottelussaan Inkilä oli enemmän mukana mutta vastustaja vei lopulta heittäen voiton. Inkilä sijoittui lopulta pronssille.

 

Amelie Wallén edusti Arashia ainoana tyttönä sarjassa TA11-43,6. Toisena kertana Junnu Cuppiin osallistunut Wallén otteli päättäväisesti ja ensimmäisessä ottelussa vei voiton ottamalla vastustajasta tiukan sidonnan. toisessa ottelussaan Wallén onnistui heittämään lonkkaheiton joka riitti voittamaan ottelun 7-0. Kolmas ottelu oli tiukempi, otteluajan päättyessä vastustajalla oli enemmän pisteitä. Wallénin viimeinen ottelu oli selvästi vastustajan hallussa, Wallén joutui tiukkaan sidontaan ja tuli hänen ensimmäinen selvä häviö. Kilpailijoiden pistelaskun jälkeen Wallénin suoritus jäi yhden pisteen päästä hopeasta mutta ansioitu pronssi tuli tilalle.

 

Jesse Ronkainen otteli sarjassa PA11-31,4. Ensimmäisessä ottelunsa hän voitti asettamalla hänet haluamaansa sidontaan. Toinen ottelu Ronkainen voitti heittämällä ja paikka finaaliin oli varmistettu. Finaali oli tosi tiukka ja Ronkainen sai tosissaan yrittää kaikkensa, yhden varoituksen saaneena oli pakko yrittää mutta juuri summerin soidessa lähtee komea heitto mutta sekuntia liian myöhään. Tämä oli voitettu hopea.

 

Luca Mackintosh otteli sarjassa PA11-32,7. Ensimmäinen ottelu eteni tasaisesti mutta Mackintosh onnistui löytämään hyvän heittopaikan ja voitti vastustajansa Ippon arvoisella heitolla. Semifinaalissa Mackintosh joutui vastustajan heitettäväksi joten mitalitaistelu jatkui pronssiottelussa missä hän varmasti pronssin ottamalla vastustajansa sidontaan.

 

Topi Mattila otteli sarjassa PA11-35,6. Mattila joutui ensimmäisessä ottelussaan vastustajaan sidontaan mistä ei ollut pakotietä. Keräilyn ensimmäisessä ottelussa Mattila heitti useamman heiton ja mattotilanteita oli useampi. Pistetaulun täyttyessä ottelu päättyi hienoon Ippon arvoiseen heittoon ja Mattila oli raivannut tiensä pronssiotteluun missä joutui toteamaan vastustajansa paremmaksi. Mattila ylsi näin sijalle 5.

 

Matti Honkala otteli sarjassa PA11-33,8. Innokkaalla tuulella ensimmäisiin kisoihin lähtenyt Honkala sai ensimmäisessä ottelussaan huomata miten vastustaja pystyy hyödyntämään toisen voimasta ja lensi heitosta lujaa tatamiin, mutta hyvän ukemin tehneenä Honkala oli taas virkeänä ja valmiina seuraavaan otteluun. Toisessa ottelussa Honkala päätyi mattotilanteesta sidontaan. Vaikka taistelu poispääsystä oli kovaa, Honkala ei tällä kertaa päässyt sidonnasta irti ja tuloksena 7. sija.

 

Emil Rytkönen otteli sarjassa PA11-43,3. Rytkösen kaksi matsia oli tiukkoja ja täyden otteluajan mittaisia. Molemmissa vastustajat onnistuivat saamaan pienen pistesuorituksen enemmän kuin Rytkönen joten hyvästä taistelusta huolimatta sijoitukseksi jäi 7. sija.

 

Kalle Rosenschöld otteli sarjassa PA11-37,5. Ensimmäisessä ottelussa vastustaja haki aktiivisesti heittopaikkaa ja onnistuikin heittämään Kalle Rosenschöldiä. Toisessa ottelussa Kalle liikkui paremmin ja väisti useamman heittoyrityksen mutta blokkauksessa vastustaja teki jatkotekniikan heittäen Rosenschöldiä vieden voiton 10-0.

 

Kallen isoveli Tommi Rosenschöld otteli sarjassa PA13-45,6. Ensimmäinen ottelu päättyi vastustajan heiton jälkeisestä mattotilanteesta sidontaan josta Rosenschöld ei päässyt irti. Toisessa ottelussa Rosenschöld liikkui hyvin mutta vastustajan nopea suunnanvaihto ja jatkoheitto tuli yllätyksenä, sijoitukseksi jäi 7. sija.

 

Rasmus Lindqvist otteli sarjassa PTY11-38,7. Ensimmäinen ottelu oli tasainen mutta vauhdikas. Otteluajan päätettyä pisteitä ei ollut mutta vastustajan saama varoitus riitti Lindqvistin voittoon. Toisessa ottelussa vastustaja voitti selvällä heitolla 10-0. Suoritus riitti hopella.

 

Rasmuksen veli Robin Lindqvist otteli sarjassa PA13+50,0 3. Ensimmäinen ottelu oli tiukka ja heittopisteitä tuli molemmille ottelijoille tasapuolisesti. Vastustaja onnistui heiton jälkeen nappaamaan Lindqvistiäsidontaan vieden voiton 10-0. Lindqvistin toinen ottelu päättyi niinikään vastustajan sidontaan. Panostus riitti kuitenkin pronssille.

 

Konsta Terävä otteli sarjassa PY13-46,3. Ensimmäisessä ottelussaan Terävä jäi vastustajaan sidontaan. Toisessa ottelussa vastustaja heitti Terävän päättäväisesti jalkaheitolla. Kolmas ottelu päättyi hyvien yrityksen jälkeen valitettavasti vastustajan sidontaan ja sijoitukseksi 4. sija.

 

Saska Rinne otteli sarjassa PY15-67,5. Rinnen ensimmäinen kisa meni hyvin. Tekniikka on kehittynyt paljon Rinnen treenattua ylempien vöiden ryhmässä tämän kauden. Ensimmäinen ottelu ei kauan kestänyt kun hän selätti vastustajansa Uchimata tyylisellä jalkaheitolla. Toinen ottelu oli sitä haastavampi ja vahvempi vastustaja sai heitettyä Rinnen. Kolmas ottelu oli vauhdikas, Rinnen otettuaan tilanteen haltuun hän heitti vastustajansa tyylikkäällä käsiheitolla. Ensimmäisistä kisoista tuli ansaitusti hopeaa.

 

Kaiken kaikkiaan onnistunut kisapäivä, hyviä otteluita ja tosi reipasta yritystä. Muutama otteluhäviö jäi harmittamaan ja siitä jäi nälkää seuraaviin kisoihin.

 

Tulokset

 

 

Vyö

Sarja

Sijoitus

1

HONKALA Matti

6.kyu

PA11-33,8

7.

2

INKILÄ Tuomas

6.kyu

PA11-48,9

3.

3

LINDQVIST Rasmus

4.kyu

PTY11-38,7

2.

4

LINDQVIST Robin

4.kyu

PA13+50,0

3.

5

MACKINTOSH Luca

5.kyu

PA11-32,7

3.

6

MATTILA Topi

6.kyu

PA11-35,6

5.

7

NIEMI Eetu

5.kyu

PA11-24,2

3.

8

RINNE Saska

3.kyu

PY15-67,5

2.

9

RONKAINEN Jesse

5.kyu

PA11-31,4

2.

10

ROSENSCHÖLD Kalle

5.kyu

PA11-37,5

7.

11

ROSENSCHÖLD Tommi

5.kyu

PA13-45,6

7.

12

RYTKÖNEN Emil

5.kyu

PA11-43,3

7.

13

TERÄVÄ Konsta

4.kyu

PY13-46,3

-

14

WALLÉN Amelie

6.kyu

TA11-43,6

3.

Kaaviot täältä