Terve Urheilija -koulutus Loviisassa

15.12.2014
Arashin järjestämä Terve Urheilija -koulutus pidettiin sunnuntaina 14.12. Loviisan uudella suomenkielisellä koululla.

Koulutukseen oli ilmoittautunut yli viisikymmentä osallistujaa 11 eri seurasta (Arashi, FC Loviisa, Koripallohokki, LGF, Loviisan Riento, Loviisan Taekwondo Hwang, Loviisan Tenniskerho, Loviisan Tor, OK Orient, Porvoon Urheilijat, Shirokawa). Flunssa oli jättänyt muutaman kotiin ja osallitujamäärä oli 38.

Koulutuksen keskeisiä teemoja olivat:

  • Kehittävä alkulämmittely ja palauttava jäähdyttely
  • Ravinto ja nesteytys
  • Monipuolinen harjoittelu
    • lihastoimintaketjut
    • keskivartalon stailiteetti
    • motoriset perustaidot

Judoliiton Terve urheilija kouluttaja Pasi Lindin vetämä koulutus oli suunnattu valmentajille, ohjaajille ja nuorille urheilijoille. 

Teemoista käytiin ensin läpi teoriaosuus ruokasalissa, jonka jälkeen tehtiin käytännön harjoituksia liikuntasalin puolella. Ravinto-osuudesta tosin vain teoria.

Tiukasta aikataulusta johtuen teemoista pystyttiin tarjoamaan vain pintaraapaisu, mutta toivon mukaan pystyttiin tarjoamaan osallistujille jotakin uutta näkökantaa ja herättämään ajatuksia (Jari Orava).

Pasin ajatuksiaohjaajille oli esimerkiksi: Miksi teetät tätä harjoitetta urheilijalle ? Mihin tietty harjoite vaikuttaa ja mitä hyötyä siitä on ?

Kouluttaja oli eriryisen mielissään siitä, että osallistujia oli mukana useasta eri seurasta. Hänen mukaansa tämän kaltaiset tilaisuudet ovat oiva tapa jakaa tietoa ja kokemuksia seurojen välillä ja auttaa urheilijoita eteenpäin.